Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

25 març 2017
Categoria/es: General

TROBADA ARXIPRESTAL DE CATEQUESI

Les parròquies de l’Arxiprestat Seu Vella han celebrat la segona trobada catequètica del curs a la parròquia de Santa Maria Magdalena. Hi han participat nens que es preparen per a rebre la Primera Comunió amb els seus pares i catequistes. També s’hi ha fet present Trini Catalán, delegada diocesana de Catequesi.

El conte ‘El núvol i la duna’ ha estat el vehicle conductor de l’activitat que s’ha desenvolupat en tres moments. Mn. Víctor Martínez ha començat explicant el conte amb una suggerent projecció que mostrava com el nuvolet que sobrevolava el desert va morir deixant-se caure en pluja brillant damunt la duna.

A continuació, Mn. Víctor ha fet una reflexió amb els nens mentre els pares ho feien amb Mn. Robert Louan. Es tractava d’aprofundir en el missatge del conte per a traslladar-lo a l’àmbit personal, descobrir en quins moments o situacions no som núvol i ho hauríem de ser, i motivar un petit canvi com a camí de conversió de cara a la Pasqua: ‘No podem canviar el món, però sí podem canviar el nostre entorn’, ha dit. Una entretinguda dinàmica de joc ha propiciat la coneixença i relació dels nens entre si.

Finalment, els grups s’han retrobat i tots hem pensat un bon propòsit de cara a la Pasqua. L’hem enganxat al mural preparat per les germanes del pare Palau, on el desert de la narració ja lluïa ple de flors.

Per acabar, hem compartit un bon berenar amb intercanvi d’impressions que sempre ajuden a estrènyer lligams entre tots els que tenim entre mans la bonica tasca de catequitzar.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn