Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

7 abril 2013
Categoria/es: General

TROBADA ARXIPRESTAL DE CATEQUESI

Cada any durant el temps de Pasqua l’arxiprestat Seu Vella organitza una trobada de nens i pares de les catequesis parroquials. Com en anys anteriors la d’enguany ha tingut lloc a l’Acadèmia Mariana, però amb un format diferent i força atractiu. S’ha iniciat amb la projecció de la pel•lícula “El juego perfecto”, un emocionant drama esportiu basat en fets reals que evoca com un equip de beisbol, integrat per nens mexicans fills de famílies obreres, aconseguí el seu somni de guanyar una competició contra els Estats Units, i es van convertir en herois molt estimats i recordats.

La tendresa i profunditat de l’admirable lliçó de vida que dóna el film ha estat el fil conductor d’un diàleg formatiu fet en grup a continuació. Tot ressaltant-ne els nombrosos valors emergents -la humilitat, la generositat, l’optimisme, l’esforç, la fe…- s’han elaborat unes conclusions que els actualitzaven. A continuació s’ha celebrat una Eucaristia l’Oratori de la Verge Blanca, presidida per l’arxiprest Mn. Lluis Sallán. Allí s’han posat en comú les conclusions i s’han ofrenat a l’altar elements propis del beisbol: una pilota, un pal, un guant, un protector de la cara i una samarreta. Tot un símbol de la nova identitat que aquests objectes prenien en les vides de tots els presents.

La pel•lícula ha donat molt bon joc a una trobada molt ben preparada, dinàmica i gratificant, que ha deixat un esperonador missatge a petits i grans: no importen els obstacles, només l’esforç, l’entusiasme i la fe que posem per a superar-los.


Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn