Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

9 març 2024
Categoria/es: Bisbat, Església, Formació
Etiqueta/es: Apostolat seglar

TROBADA INERDIOCESANA DE L’APOSTOLAT SEGLAR DE CATALUNYA

Divuit laics i laiques provinents de la diòcesi de Lleida, acompanyats pel bisbe Salvador, van participar aquest passat dissabte, 9 de març, en la trobada de la Comissió Interdiocesana d’Apostolat Seglar que es va celebrar a la diòcesi de Tarragona i que va reunir un total de 180 persones, entre laics, sacerdots, religioses i bisbes. La trobada va ser una reflexió sobre un dels itineraris proposats en el congrés de laics celebrat el 2020 a Madrid, i que planteja treballar perquè l’Església es posi en sortida sota la premissa “Primer Anunci: Poble de Déu unit en la missió”.

L’arquebisbe de Tarragona, monsenyor Joan Planellas va obrir la jornada, a la que van seguir els parlaments del bisbe responsable de CIAS, monsenyor Sergi Gordo, així com el director de la Comissió Episcopal de Laics, Família i Vida. A continuació, els assistents van passar a explicar el treball realitzat durant aquests darrers anys des de la celebració del congrés a Madrid. Més tard, es van repartir en grups per reflexionar sobre el Primer Anunci en la vida quotidiana, la comunitat eclesial, l’acompanyament i les eines i instruments per poder donar a conèixer el primer anunci. Finalment, tothom es va reunir per fer un recull d’allò més important que s’havia treballat.

Com a principals conclusions, es va dir que tots els batejats han de ser missioners; que el Primer Anunci és fonamental per al cristià, ja que l’encontre amb Jesucrist impregna la nostra vida i tenim la necessitat de comunicar-ho; que no hi ha receptes per realitzar el Primer Anunci i que cal formar-se per entendre millor la societat per saber donar testimoni, dialogar i anunciar Crist.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn