Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 març 2021
Categoria/es: General

TROBADA TELEMÀTICA DEL CATECUMENAT DE LLEIDA

El dissabte 13 de març es va convocar la segona trobada de catecúmens, celebrada durant el temps de Quaresma i presidida pel senyor bisbe Salvador Giménez Valls.

El delegat de catecumenat, Mn. Xavier Navarro, va donar la benvinguda i l’acte es va iniciar amb una pregària fonamentada en unes paraules del papa Francesc sobre la Quaresma. Tothom va seguir aquesta pregària gràcies a un power point.

Acte seguit el senyor bisbe va començar la seva catequesi amb una reflexió sobre el sentit de la Quaresma per als creients d’avui, apuntant a unes qüestions primordials: la Quaresma com a temps de reflexió i conversió.

Va assenyalar que en la Quaresma d’aquest any, més que mai, se’ns mostra la fragilitat de l’ésser humà. S’ha pogut constatar, durament, que l’home no domina la tècnica, la vida ni la mort. Als creients, però, se’ns demana una actitud esperançada.

El senyor bisbe va subratllar els tres punts fonamentals de la Quaresma: Ser autèntics en l’oració, el dejuni i l’almoina. L’oració dirigida a Déu, el dejuni que serveix per a la nostra mortificació i l’almoina per a compartir la vida amb el proïsme. Déu, nosaltres i el proïsme.

Per al bisbe Salvador, són fonamentals quatre afirmacions:

1.- Som persones lliures. Jesús no coarta la nostra llibertat. El cristià és completament lliure. Déu no oprimeix a l’home.

2.- Som persones que volem créixer. Volem profunditzar en la nostra fe i en el seguiment de Jesucrist. Volem semblar-nos a Ell.

3.- Som persones per a viure en comunitat. El cristià no és individualista, sinó que comparteix la seva vida amb la comunitat eclesial.

4.- Som persones que anunciem a Jesucrist. Tots nosaltres tenim la capacitat de transmetre l’ensenyança del Crist, amb una vida coherent i l’anunci de Jesús amb alegria.

Ens demana que invoquem a Maria, Mare de Déu, perquè ella ens ajudi a trobar-nos amb Jesús, Senyor i Mestre.

Seguint l’ordre del dia, la sessió va continuar amb una meditació sobre un text de l’Evangeli de Mateu (Mt 6, 1-18), proclamats cada dimecres de cendra. Acte seguit, cada catecumen (i també els catequistes d’adults) van llegir en veu alta la seva pregària personal. Finalment, ens vam acomiadar amb un cant a Maria.

La trobada ha enfortit la vinculació del Servei Diocesà de Catecumenat amb els catecúmens i els seus catequistes. Novament, es va fer palès una gran connexió entre els assistents i un esperançat camí que els ha de portar cap a la celebració dels sagraments de la iniciació cristiana.

Josep Estruch

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn