Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 octubre 2016
Categoria/es: General

TROBADA TRAGONERA AL CARME

Ha estat la 12ena edició de els trobades de tardor dels descendents de Tragó de Noguera que es fan Local parroquial del Carme un diumenge per al tarda del temps de tardor. Ara ja és tota una tradició, i més pel fet d’haver-se constituït l’Associació d’amics de Tragó de Noguera, amb motiu del cinquantenari de la inundació del poble sota les aigües de l’embasament de Santa Anna.

Actualment aquesta associació aglutina els habitants i descendents d’aquesta població que s’ha quedat sense poble però conserva molt vivament les seves arrels, la seva Història. Aquest és l’objectiu de moltes de les activitats que realitza l’associació i que el seu vicepresident, Francesc Antillach va explicar un any més als seus paisans amb una galeria d’imatges que ho il·lustraven. Des de la festa de Sant Jordi, que se celebra puntualment al voltant de la Diada del patró de la localitat, fins les rutes arreu del territori, i altres temes que són d’interès col·lectiu.

Enguany els tragonins portaven una sorpresa molt emotiva per Mossèn Joan, al celebrar les seves Noces d’Or sacerdotals deu dies després de la trobada: un pin de plata amb la imatge de la Mare de Déu del Castell. La seva imatge sempre acompanya els tragonins en totes les celebracions i, des d’ara, també podrà acompanyar el seu fill estimat. Hi ha hagut una emoció compartida en els qui lliuraven l’obsequi i Mn. Joan que l’ha agraït ben de cor.

La trobada ha acabat com sempre amb la celebració de l’Eucaristia a l’església del Carme. Com sempre, la Mare de Déu del Castell ha tingut un lloc d’honor al presbiteri, aquesta vegada més alta, més visible per a tots amb el nou pedestal fet per Jorge, que li dóna un aire de més distinció. Els goigs cantats a manera de pregària han estat un acte d’agraïment per un nou encontre dels seus fills al temple que aixopluga la seva imatge i d’esperança posada en el complet restabliment de Mossèn Joan: Mare de Déu del Castell / Vulgueu-nos sempre ajudar / i a tots mals doneu remei.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn