Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 setembre 2016
Categoria/es: General

ÚLTIMS VOTS DE ROGER TORRES sj.

El Santuari de Sant Pere Claver, al petit poble de Verdú, ha acollit aquest dissabte la celebració dels últims vots del jesuïta Roger Torres. Un escenari emblemàtic i ple de significat, prop de la seva Lleida natal, i casa natal del sant jesuïta català Pere Claver, defensor dels esclaus negres a l’Amèrica del segle XVII.

Família, jesuïtes, amics i sobretot molt de jovent l’han acompanyat en aquest moment de celebració, en el que ha renovat i confirmat la promesa feta en el moment d’entrar a la Companyia de Jesús. I és que Roger Torres ha dedicat bona part del seu temps aquests darrers anys a l’acompanyament d’infants i joves, a les diverses escoles i centres d’esplai en els que ha estat treballant. De fet, en el moment de llegir els seus últims vots, ha volgut destacar la seva especial vocació de servei a l’educació dels infants.

Roger Torres i Aguiló va néixer a Lleida el 1975 Havia estat alumne del col·legi dels jesuïtes a Raimat (Lleida), justament on ara treballa. És fill, nét i besnét de parroquians de Sant Joan Baptista, parròquia on va fer la seva Primera Comunió i, també, feia d’escolà amb Mossèn Ramon Freixes.

És llicenciat en Belles Arts i Teologia, i va entrar a la Companyia de Jesús amb 21 anys i dos anys més tard va fer els primers vots com a jesuïta. L’estiu de 2007 va rebre l’ordre del diaconat a la parròquia de Bellvitge, i el 2 de desembre del mateix any de prevere a Lleida. El dia de Nadal va celebrar la primera Missa a la que havia estat la seva parròquia de Sant Joan.

Al llarg d’aquests anys la seva tasca com a jesuïta s’ha desenvolupat sobretot al barri del Clot de Barcelona, a Bellvitge i ara, des de fa uns anys a Lleida. A tot arreu ha estat realitzant tasques en l’àmbit de l’educació, a les escoles que la Companyia de Jesús té en aquests llocs, però també en l’educació en el temps de lleure d’infants i joves, en centres d’esplai, i en iniciatives i projectes d’atenció a infants en risc d’exclusió. 

Comparteix vocació religiosa amb l’artística, i en els seus dibuixos, troba la manera gràfica d’expressar el seu pensament i els seus somnis. Aquesta creativitat la porta també a la seva forma d’afrontar els reptes pastorals: cercar nous llenguatges, noves fórmules, construir comunitats on els joves puguin aprofundir en la seva fe i connectar-la amb el compromís de treballar per un món més just. 

Roger Torres sj és autor amb la seva mare, Magda Aguiló, de les pintures de la capella de Santa Llúcia de la parròquia del Carme. Les van realitzar l’any 2008 com a homenatge a l’escultor Ramon Aguiló, avi i pare respectivament, autor de la imatge de la santa, i com a obsequi a la parròquia en la celebració del cinquantenari del temple nou del Carme.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn