Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

14 juliol 2019
Categoria/es: General

VESPRES A LA MARE DE DÉU I IMPOSICIÓ DE L?ESCAPULARI DEL CARME

Dins de la Novena de la Mare de Déu del Carme, la celebració del diumenge s’ha iniciat amb el res de les Vespres a la Mare de Déu. Dirigit per Mn. Joan Ramon amb els cants interpretats per Antonio Miquel i Lourdes Solà acompanyats a l’orgue per Mn. Ramon.

A continuació Mn. Jaume i Mn. Joan Ramon han fet la imposició de l’Escapulari del Carme, el preuat símbol expressió de l’amor, confiança filial i d’imitació de Maria. En el seu origen l’Escapulari era un davantal que vestien els monjos mentre feien treball manual. Amb el temps l’Escapulari simbolitzà el vincle especial dels Carmelites a Maria, després que el diumenge 16 de juliol de 1251 la Mare de Déu el lliurés al frare carmelità sant Simó Stock, al convent Aylesford (Kent, Anglaterra) com a resposta a les seves pregàries.

Mn. Joan Ramon ha explicat que la historia de l’Escapulari està plasmada a la rosassa que presideix la façana principal del temple. Qui l’acull es fa sensible a viure seguint el mestratge de Maria, obert a Déu i a la seva voluntat, a escoltar la seva Paraula, a sentir la seva presencia a través de l’oració i en els esdeveniments de la vida quotidiana, i a viure propers als germans fent-se solidari a les seves necessitats. Amb aquest esperit nombrosos feligresos han rebut amb molta devoció l’Escapulari de la Mare de Déu del Carme.

La concelebració de l’Eucaristia ha comptat amb la predicació del vuité tema de la Novena de la Mare de Déu del CarmeMaria estava dempeus.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn