Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

7 desembre 2013
Categoria/es: General

VETLLA DE LA IMMACULADA

Dins del temps d’Advent, en la vigília de la festa de la Immaculada Concepció la comunitat immigrant llatinoamericana ha recreat a l’església de la Mare de Déu del Carme la festa del ‘Alumbrado’ per expressar la seva realitat de poble pelegrí que espera el Senyor Jesús, que arribarà de nou aquest Nadal.

La cerimònia s’ha iniciat cantant l’Ave de Lourdes amb els ciris encesos i els fanals fets per a l’ocasió que s’han dipositat als peus de la imatge de la Immaculada. La lectura del relat de l’Anunciació amb el SÍ de Maria ha estat el segon moment, seguit de la presentació de quatre ofrenes: l’encens (la nostra pregària que s’eleva al cel i es acollida per Maria), la Bíblia (la Paraula de Déu a la que Maria tan atenta va estar);el mapa mundi (les persones amb el seu dolor i la seva joia); i un gerro d’aigua (la gratuïtat de la Vida i la gràcia de Déu). A continuació s’ha realitzat l’acte de Consagració dels presents a l’Immaculat Cor de Maria seguit del res del Parenostre amb les mans enllaçades.

La cerimònia s’ha acabat amb una antiga oració a la Mare de Déu:’ Bajo tu amparo nos acogemos, Santa Madre de Dios, no desprecies nuestras súplicas en las necesidades, antes bien líbranos de todo peligro, oh Virgen gloriosa y bendita. Amén.’ I amb un desig: tornar a la vida de cada dia amb la presència i l’ajuda de Maria, i amb el nostre compromís de construir la civilització de l’amor.

També els nens de la catequesi, el dia de la solemnitat de la Immaculada van venerar la Mare de Déu en la celebració eucarística que enguany ha coincidit amb el segon diumenge d’Advent.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn