Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 juny 2015
Categoria/es: General

VETLLA DE SANT JOAN

Tot anticipant la vigília de Sant Joan Baptista, la comunitat parroquial de Sant Joan i la Mare de Déu del Carme s’ha reunit al voltant de l’altar per donar gràcies a Déu pel curs d’activitats pastorals que s’acaba. Un any més l’Evangeli ha anat il·luminant les diferents iniciatives que s’han anat impulsant, orientant-les vers l’Eucaristia, la unitat dels cristians i l’atenció als més necessitats. Un any que ha estat especialment marcat pel naixement de la Fundació Jericó que encarna la paràbola del Bon Samarità en els voluntaris misericordiosos amb les persones desprotegides de la nostra ciutat.

La festa de Sant Joan ens obre les portes de l’estiu, un temps que ens convida a asserenar el ritme de la nostra vida i a donar més espai i sentit a la vida de l’esperit. Tanmateix, la festa de Sant Joan té una entranyable connotació en la nostra comunitat. La celebració del sant dels nostres mossens és un motiu de goig per a felicitar-los de cor i pregar per ells a Déu tot agraint el testimoni de bondat i generositat al servei de l’Església i dels desvalguts.

La Missa ha estat concelebrada per Mossèn Joan i Mossèn Joan Ramon, Mn. Adrià i el diaca fra Genís. La Coral del Carme dirigida per Rosa Fabregat ha acompanyat amb els seus cants la cerimònia. En l’homilia Mossèn Joan s’ha referit a Sant Joan com a profeta, ja escollit des del si de la mare per a la seva missió de reconciliar i formar un poble nou. “Sant Joan s’adonà de la transcendència de la seva missió: preparar els camins del Senyor.” I amb la mirada posada en aquest gran profeta, ens animà a “donar gràcies per haver-nos escollit per a una missió molt concreta, i a donar un pas més en generositat i estimació vers els nostres germans més necessitats perquè puguin descobrir Crist, l’únic que pot donar sentit a la nostra vida.”

Després de la celebració eucarística hem sopat al local parroquial amb un gustós menú preparat per voluntaris de l’Hostal Jericó. Ens han acompanyat, també, Mossèn Jaume Pedrós, Mossèn Josep Martí, el P. Joaquim Recasens i el P. Joaquín Pina. No hi han faltat les coques de Sant Joan, ni els regals per als mossens entre els que hi havia un cor molt expressiu de la nostra més sincera estimació.

Finalment s’ha informat del sorteig que es prepara per a recollir fons per a Jericó: un joc de taula elaborat per les senyores del taller litúrgic; un rellotge de punt de creu, fet per Purita Morto, i una luxosa edició d’una Bíblia, donada per a un particular. Els números ja són a la venda i el sorteig es farà en la Festa de la Mare de Déu del Carme.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn