Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 març 2024

VETLLA PASQUAL: CELEBRACIÓ DE LA RESURRECCIÓ DE JESUCRIST

La nit del Dissabte Sant hem celebrat la Vetlla Pasqual encenent el ciri que representa Crist ressuscitat. Mossèn Xavier ha encès la flama del ciri pasqual amb foc nou i, amb ell, les candeles dels feligresos. La llum s’obria pas enmig de la foscor mentre avançava la processó fins a l’altar precedida pel Ciri Pasqual, on s’ha llegit el solemne Pregó Pasqual: “Oh nit realment benaurada, que uneix el cel i la terra … que aquest ciri consagrat al vostre nom, cremi sense parar, per desfer la foscor d’aquesta nit … i l’estel del matí en trobi encesa encara la flama; aquell estel, vull dir, que mai no es pon: Crist, que, tornant d’entre els morts, s’aparegué gloriós als homes com el sol en dia serè.”

Després dels símbols del foc i de la llum s’ha iniciat la litúrgia de la Paraula amb el relat de la creació del món (Gn 1,1-2,2), l’alliberament del poble d’Israel (Ex 14,15-15,1a), i la purificació del cor pecador en un cor nou i el restabliment de l’aliança amb Déu (Ez 36,16-17a.18-28). El pas de l’Antic al Nou Testament s’ha simbolitzat amb l’encesa de les veles de l’altar, el cant exultant del Glòria, silenciat durant la Quaresma i l’anunci de l’alegria de la Resurrecció de Jesús “que ens mostra que la seva vida és possible en nosaltres, perquè es fonamenta en la fe.”

A continuació ha tingut lloc la litúrgia Baptismal, amb la benedicció de l’aigua i l’aspersió, i la renovació de les promeses del Baptisme, pel qual hem rebut la vida de Crist i participem de la seva mort i resurrecció. “La resurrecció de Jesús rescata tota la seva vida i el seu missatge; i ens mostra que la seva vida és possible en nosaltres, perquè està fonamentada en la fe. Tenim 50 dies -el Temps de Pasqua- per a meditar i agrair què significa la vida de Jesús en la nostra vida”, ha dit el nostre rector.

«Al·leluia , Al·leluia! Ple de vida Crist ens ha salvat: Ell ens porta l’Esperança. Alegrem-nos tots! Al·leluia!» Amb aquest cant hem celebrat la resurrecció de Jesús i ens hem desitjat BONA PASQUA!!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn