Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

5 abril 2015
Categoria/es: General

VETLLA PASQUAL I DIUMENGE DE PASQUA

La nit santa de Pasqua, ens hem reunit a per vetllar i pregar, escoltar la Paraula de Déu i viure la Resurrecció de Jesucrist. El Ciri Pasqual representa Crist ressuscitat, vencedor de les tenebres i de la mort. El mossèn l’ha encès amb un foc nou, fet en la foscor. perquè a la Pasqua tot es renova: d’aquest ciri hem encès els ciris que dúiem a les mans mentre avançaven en processó fins al presbiteri i s’anava il·luminant el temple.

La benedicció de l’aigua amb el Ciri Pasqual i l’aspersió ens ha recordat el sagrament del nostre baptisme pel qual hem rebut la vida de Crist i participem de la seva mort i resurrecció.

L’eucaristia del Diumenge de Pasqua l’hem compartit amb la comunitat romanesa. Mn. Joan Ramon, que concelebrava amb Mn. Adrián, s’ha adreçat als feligresos amb la salutació pasqual típica dels cristians orientals: “HRISTOS un nviat!”, “Cu adevarat un nviat!” ["Crist ha ressuscitat!", "Veritablement ha ressuscitat!"]. Un crit que ha de transformar la nostra vida. El dia de Pasqua tot és nou perquè Jesús ressuscitat ens porta la vida nova. Ha mort l’home vell.

Igual que la resurrecció de Crist va capgirar el desencís dels apòstols, també nosaltres estem cridats a viure l’experiència de la vida nova, el pas del desordre a la vida i sentir-nos germans. Un cristià ha de cimentar la seva vida en la joia i l’esperança que ens proporciona la mort i la resurrecció de Crist. Pesa més la sang de Crist que els nostre pecat; per això hem de creure en la força poderosa de l’amor i viure estimant, tornant sempre bé per mal.

"Emprenguem una vida nova”. Bona Pasqua!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn