Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

9 març 2014
Categoria/es: General

VIACRUCIS A BALAGUER

L’arxiprestat Seu Vella ha iniciat el temps de Quaresma amb un Viacrucis al Sant Crist de Balaguer. Una tradició del nostre arxiprestat a la que enguany s’hi han sumat també les parròquies de l’arxiprestat perifèria i d’alguns pobles de la diòcesi.

Tot pujant al santuari per l’anomenat Mont del Calvari, hem anat seguint les catorze estacions del camí de la creu, esculpides amb pedra, amb meditacions i cants. Tot per ajudar a posar el nostre esperit en sintonia amb la Passió i Mort de Jesucrist.

En arribar al Pla d’Almatà l’església del santuari ens ha acollit amb les portes obertes de bat a bat. Allí hem presenciat una dansa eucarística de les germanes clarisses i l’adoració a Jesús en la imatge que presideix el temple des del cambril. A continuació l’arxiprest Mn. Lluís Sallán ha dirigit el res del Parenostre i Mn. Pau Vidal ha fet una salutació a tots els feligresos.

Diu la tradició que el sant Crist que es venera al santuari aquesta és la primera imatge de Crist crucificat, feta per Nicodem. Sembla que tenint acabat d’esculpir el cos, no hi havia manera de fer el rostre, cosa que van fer els àngels mentre dormia. Després d’estar a Jerusalem molts anys, el crucifix va ser traslladat a Beirut. Al ser descoberta pels musulmans, la van llançar al riu Adonis i d’allí va anar a parar al Mediterrani des d’on va seguir un gran periple fins arribar a Balaguer, on parà a la vista del convent de les germanes clarisses d’Almatà. El 22 de març de 1626 la imatge va ser traslladada a l’altar major de l’església conventual, que des d’aleshores fou coneguda amb el nom del Sant Crist, i s’estengué la devoció.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn