Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

10 març 2017
Categoria/es: General

VIACRUCIS AL SANTUARI DEL SANT CRIST DE BALAGUER

Feligresos i sacerdots dels arxiprestats Seu Vella i Perifèria, i altres persones de Lleida han fet l’exercici del Viacrucis per la muntanya del Santuari del Sant Crist de Balaguer, la tarda del primer diumenge de Quaresma. Unes dues-centes persones s’hi han aplegat en la tretzena edició d’aquesta tradició ben arrelada, que enguany també ha comptat amb la participació del Bisbe Salvador.

El grup ha anat pujant per l’anomenada Muntanya del Calvari seguint les catorze estacions monumentals, amb actitud de silenci i de pregària acompanyats per les meditacions i els cants gràcies al sistema d’altaveus instal·lats per Ramon Mercadé. Tot per ajudar a posar el nostre esperit en sintonia amb la Passió i Mort de Jesucrist i que el seguiment de les estacions centrin la nostra vida durant la Quaresma.

Ja al Santuari Mn. Pau Vidal i el diaca de Balaguer han donat la benvinguda al grup. I la comunitat de clarisses ha recreat la dansa de la Creu, que representa la rebuda del Sant Crist com a forma d’expressió del cor que s’adreça a Déu i convertint-se en pregària.

El Bisbe Salvador ha compartit la pregària que elevava al Pare demanant especialment per les parròquies del nostre Bisbat i ha dirigit el res del Parenostre que tancava el Viacrucis.

Abans de tornar a Lleida els pelegrins hem pujat al cambril per besar la imatge del Sant Crist. Conta la llegenda que la imatge va ser esculpida per Nicodem i, després de moltes vicissituds, va remuntar el Segre aigües amunt i les monges i tot el poble de Balaguer van pujar-la al santuari on es venera actualment.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn