Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

22 abril 2011
Categoria/es: General

VIACRUCIS ECUMÈNIC SOTA LA PLUJA

Divendres de passió i mort de Jesús. El primer acte comunitari és el Viacrucis que recorre des del Carme fins a Sant Pere per l’Eix comercial. Es fa en sintonia amb la cadena COPE que el retransmet per radio perquè puguin seguir-lo les persones malaltes o impedides. Hi han participat les comunitats romana catòlica i ortodoxa, a més dels grups parroquials de la Unitat Pastoral, amb els seus ministres respectius: Mn. Adrián Burca, P. Daniel Simón, Mn. Santiago Mataix i Mn. Joan Mora, rector de les parròquies.

La pluja fina que queia en començar el primer tram del camí de la creu s’ha intensificat progressivament i ha forçat a modificar-ne el recorregut previst. L’església de Sant Joan ha aixoplugat el nombrós grup de persones que hi participaven, i també les imatges que presidien el seguici: una creu africana que duia el grup d’infants, la creu gran dels joves i la Dolorosa, que enlairava un jove representant de la comunitat romana catòlica. Allí s’han fet les meditacions i els cants de les darreres estacions. Precisament aquest temple ja lluïa al presbiteri l’iconostasi de la comunitat ortodoxa, ja disposat per a celebrar la vigília pasqual.

El res del Viacrucis ha finalitzat escoltant unes paraules del senyor Bisbe que animava a fer nostra la creu de Jesús entomant la nostra creu personal, conscients que la creu no és portadora de mort sinó de vida. En aquest sentit Mn. Joan ha recordat com després del Hosanna del Diumenge de Rams, havíem de recordar el segon crit de la Setmana Santa: “Crucifiqueu-lo“. La mort Jesús ha estat el preu de la nostra salvació: “Us adorem, Senyor, i us beneïm perquè per la vostra creu heu redimit el món.”

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn