Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

14 març 2020
Categoria/es: General

VIACRUCIS – EL CAMÍ DE LA CREU AMB LES ESTACIONS DE LA PARRÒQUIA DEL CARME

 El Viacrucis és una devoció centrada en els Misteris dolorosos de Crist, que es mediten i contemplen caminant i detenint-se en las estaciones que recorden els diferents moments viscuts per Jesús de Nazaret, des del Pretori al Calvari, que representen els episodis més notables de la Passió. 

Viacrucis significa "camí de la creu". Consta de 14 estacions, cadascuna de las quals es fixa en un pas o episodi de la Passió del Senyor a la que se n’afegeix una quinzena, dedicada a la resurrecció de Crist. En aquest exercici pietós les estacions tenen un nucli central, expressat en un passatge de l’Evangeli o de la devota tradició cristiana, que contempla un dels moments importants de la Passió de Jesús. Va seguit d’una reflexió i meditació actualitzada, seguida d’una oració i un cant. Al resar-lo, recordem amb amor i agraïment el sofriment de Jesús per a salvar-nos.
 
La difusió de la devoció del Viacrucis ha estat molt vinculada a l’Orde franciscana, especialment quan al segle XIV se’ls hi va concedir la custòdia dels Sants Llocs. L’artístic Viacrucis de la parròquia del Carme va ser erigit canònicament per fra Antonino Cabanas, Superior dels Franciscans de Lleida, el 15 de juliol de 1962. 
 
Podeu fer l’exercici del Viacrucis seguint les seves estacions amb les meditacions en text i video que s’enllacen tot seguit.
 

Viacrucis de Lourdes (4:10′)

Viacrucis parròquia del Carme from Parròquies del Carme i Sant Joan on VimeViacrucis Lourdes from Parròquies del Carme i Sant Joan on Vimeo.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn