Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 març 2019
Categoria/es: General

VIACRUCIS QUARESMAL AL SANT CRIST DE BALAGUER

La tarda del primer diumenge de Quaresma, sacerdots i feligresos de parròquies de l’arxiprestat Seu Vella i Perifèriahemfet l’exercici del Viacrucis al Santuari del Sant Crist de Balaguer. L’ha presidit el bisbe Salvador.

Amb molt silenci i amb una actitud reflexiva i de pregària, el grup anava pujant per l’anomenat Mont del Calvariseguint les estacions monumentals del camí del “Viacrucis”. Les meditacions de les escenes actualitzades i els cants ajudaven a posar el nostre esperit en sintonia amb la Passió i Mort de Jesucrist. En arribar al Pla d’Almatà ens ha acollit l’església del santuari per resar la quinzena estació, la resurrecció de Jesús.

Ha estat una celebració personal i comunitària “per mirar Jesucrist que ha mort per la nostra salvació” i preparar amb més intensitat la Pasqua. Així ho ha expressat el Bisbe a la vegada que agraïa que es mantingui aquesta tradició d’iniciar el temps quaresmal revivint el Viacrucis en comunitat. “Nosaltres hem de morir al pecat per  ressuscitar a la vida nova de Jesucrist”, ha dit mossèn Pau Vidal, rector del Santuari, en la cordial salutació de benvinguda.No hi ha faltat el res del Pare Nostre i el record a mossèn Joan Mora, promotor d’aquest Viacrucis, escoltant el cant adreçat a la Mare de Déu interpretat per la hondurenya Yanira: “Una madre no se cansa de esperar.”

La comunitat de clarisses ha recreat la dansa de la Creu, que representa la rebuda del Sant Crist com a forma d’expressió del cor que s’adreça a Déu i convertint-se en pregària.Diu la tradició que el Sant Crist que es venera al Santuari és la primera imatge de Crist crucificat, feta per Nicodem. Després de moltes vicissituds i un gran periple, la imatge va remuntar el Segre aigües amunt. Les germanes clarisses el van pujar al santuari i des d’aleshores tenen cura de custodiar-lo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn