Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 octubre 2011
Categoria/es: General

VIATGE A VALÈNCIA

La ciutat de València, Gandia i Albaida han estat la fita de l’excursió de tardor d’aquest any. Tres dies plens de vivències i descobriments. Com sempre ha regnat entre tots els membres del grup una gran camaraderia. Es tracta de trobades esperades entre els amics. Així ens podem catalogar tots els que formem part de les diverses sortides programes per la parròquia.

La visita turística del centre del ciutat de Valencia culminada amb la celebració de l’eucaristia, acompanyada pel cant de la escolania,en la real Basílica de la Mare de Déu dels Desamparats va omplir el matí del primer dia. La tarda la passàrem en la Ciutat de les Arts i les Ciències, fent una visita perllongada en l’oceanogràfic. Impressionant l’exibició dels dofins.

El segon dia vàrem iniciar la jornada amb una missa en l’església de Sant Nicolau del Grao de Gandia, obra del enginyer Eduardo Torroja, qui va dissenyar l’església d’El Pont de Suert. A continuació sortírem cap València per fer una visita entretinguda al Bioparc, natura en obert. Animals de la sabana africana, del bosc equatorial, de Madagascar i dels aiguamolls.

Albaida, amb la visita de la població i la Fábrica de velons de Veremundo, era un dels moments esperats del nostre viatge. També vàrem aprofitar la tarda per fer una visita obligada al palau ducal dels Borgia. Ens van fer un especial esment del tercer duc, Francesc de Borja, que va ser General dels Jesuïtes.

El tercer dia, festivitat del Pilar, férem la primera pausa del viatge de tornada a Lleida, al Monestir del Puig, on celebrarem l’Eucaristia d’aquest dia tan assenyalat. També poguérem fer altra parada a les coves de Sant Josep de la Vall d’Uixó, amb el seu riu subterrani. Aquesta cova ja estava habitada a l’època del paleolític superior (15.000 anys enrere). Una aventura al•lucinant a l’interior de la terra.

El dinar i les primeres hores de la tarda, a Castelló de la Plana. Visita del casc antic i la catedral. I finalitzada aquesta visita, en ruta cap a Lleida. Així restava escrita una nova pàgina en la història de les excursions de la nostra parròquia.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn