Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

20 abril 2014
Categoria/es: General

VIGÍLIA PASQUAL ECUMÈNICA I DIUMENGE DE RESURRECCIÓ: CRIST HA RESSUSCITAT!

La coincidència del calendari en el dia de la Pasqua va propiciar la celebració conjunta de la Vetlla Pasqual per part de les diverses comunitats cristianes que convivim en la Unitat Pastoral: els romanesos ortodoxos, amb el P. Daniel, els romanesos catòlics, amb Mn. Adrián i els cristians catòlics de la nostra comunitat, amb Mn. Joan i Mn. Joan Ramon Ezquerra. El punt de trobada dels feligresos va estar la plaça de Sant Joan.

Ja a mitjanit, després de la lectura de la Paraula, amb el foc nou s’ha encès la llum dels ciris pasquals i les espelmes de la munió de fidels congregats a la plaça, majoritàriament romanesos. Una llum nova, signe de la Vida Nova de Crist Ressuscitat, il•luminava el cor de la comunitat viva de seguidors de Crist que celebrava amb fraternitat i amb joia aquesta Vetlla Pasqual.

Seguidament, en processó, aniriem a continuar la cerimònia particular de cada comunitat: els ortodoxos a Sant Joan, els romanesos catòlics al Santuari de Sant Antoni de Pàdua, dels franciscans, i la nostra comunitat a l’església del Carme. Allí, durant la celebració eucarística una nena, la Mariela, va ser incorporada a Crist a través del Baptisme.

En l’homilia, Mn. Joan va al•ludir als dos símbols que presidien l’altar, juntament amb el ciri : la creu i el ressuscitat, que conserva les llagues que són font de vida de la humanitat. “Amb un semblant trist els deixebles descobreixen Jesús ressuscitat que els omple de joia. Hem preparat durant quaranta dies la festa d’avui. La Quaresma és el nostre èxode –de deixar-nos sortir de nosaltres mateixos- per trobar l’amor de Jesús. El Baptisme és el moment en que morim a la vida del pecat per a ressuscitar a una vida nova, que és la vida de l’amor, la vida de Jesús. Avui la llum del Crist ressuscitarà al cor de Mariela i, com diu sant Pau, es revestirà dels mateixos sentiments de Jesús, de les seves paraules i actituds. Celebrar la Pasqua és un reclam per a transmetre la bona notícia de Jesús a través del canal més important: la nostra vida, il•luminada pel ciri pasqual.”

La celebració central del Diumenge de Resurrecció ha estat l’eucaristia conjunta amb la comunitat romanesa catòlica a l’església del Carme, amb l’acompanyament musical de la Coral Miorita i el Cor del Carme.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn