Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 gener 2023
Categoria/es: Bisbat, Formació

VII SETMANA DE LA BÍBLIA

Del 22 al 28 de gener s’ha celebrat la VII Setmana de la Bíblia, que va precedida pel Diumenge de la Paraula de Déu, jornada instituïda des de 2019 pel papa Francesc per tal de ser celebrada el III Diumenge de durant l’any (enguany, diumenge 22 de gener). El lema d’aquesta edició és “Us anunciem allò que hem vist i sentit” (1Jn 1,3).

Durant la Setmana de la Bíblia, en moltes parròquies, escoles i comunitats cristianes s’han organitzat activitats orientades a fomentar la lectura i el coneixement de l’Escriptura, instrument fonamental en la revelació de Déu i en la relació del creient amb ell. 

Mossèn Víctor Martínez, cap de l’àrea de formació diocesana, màster en teologia bíblica i professor d’Antic Testament a l’IREL ha parlat sobre la Setmana de la Bíblia en una entrevista a Cope Lleida. Ha definit la Bíblia com “una biblioteca que conté llibres de tota mena: de filosofia, de poesia, d’història, de normes, de llegendes…” que, tot i està escrit per moltes mans al llarg de molts segles i per una cultura que és molt diferent a la nostra” forma una unitat “com un trencaclosques en què totes les peces importen”. En aquest sentit, destaca que no s’ha de fer “una lectura literal dels textos”, sinó “saber què ens volen dir a partir d’uns textos simbòlics que ens parlen de la relació d’un poble amb el seu Déu”. Pel biblista, qui es vulgui apropar a l’estudi de la Bíblia hauria de fer-ho “amb lectures en grup i amb l’acompanyament d’algú que ajudi a interpretar-la”. 

D’altra banda l’Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida ha acollit una conferència sobre la teologia paulina en l’evangeli de Marc, a càrrec de Xavier Alegre i Mar Pérez. La doctora Mar Pérez, doctora en Teologia i vicedirectora de l’IREL és autora del llibre ¿Fue Marcos discípulo de Pedro o de Pablo?, editat per Verbo Divino, que tracta sobre la teologia paulina a l’evangeli de Marc. Per la seva part, Xavier Alegre és un sacerdot jesuïta nascut a Manresa, llicenciat en filosofia, doctor en teologia i professor de Nou Testament de la Facultat de Teologia de Barcelona.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn