Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 desembre 2018
Categoria/es: General

VIURE EL NADAL AL PESSEBRE VIVENT DE SANT JOAN

Sota el lema "El món és un pessebre. Nadal és avui. Nadal ets tu", i amb ocasió de la celebració dels Aniversaris de Sant Joan, la històrica parròquia de Sant Joan ha reviscut el Nadal amb un gran Pessebre Vivent. Quinze escenes evangèliques, des de l’anunci del naixement de Joan fins el Baptisme de Jesús, s’han distribuït cronològicament al llarg dels altars, capelles i espais perimetrals del temple.  N’han tingut cura els grups de la Unitat Pastoral de les parròquies de Sant Joan Baptista i la Mare de Déu del Carme, Franciscans, Romanesos catòlics, Romanesos ortodoxos, i immigrants de diferents nacionalitats i el TOAR, amb un clar protagonisme dels infants.

La posada en escena ha tingut lloc el primer diumenge després de Nadal, de les 17 a les 19 hores. L’acte ha estat presentat per Anna Roig i s’ha iniciat amb el cant “Adeste Fideles” en tres llengües, interpretat simultàniament per la Coral Miorita, el Cor Ortodox Santa Cecília i la Coral del Carme. El Cor Miorita també ha interpretat Nadales i el mateix han fet un grup de joves amb les guitarres a dins i a fora del temple. Es tractava d’infondre un ambient nadalenc en sintonia amb l’escenificació i traslladar-lo també a l’exterior. Juntament amb la música i la projecció de l’anunci del Pessebre Vivent, a la porta de Santa Marta un grup d’actors del TOAR vestits d’hebreus convidaven a visitar-lo.   

Mary Bometón ha posat la veu al relat evangèlic de cada escena, expressada amb gestos simbòlics pels nens que la representaven.  En darrer terme ha tingut lloc l’escenificació del Baptisme de Jesús al Jordà, preparada pel grup parroquial de Sant Joan al presbiteri, al peu de l’altar dedicat al seu patró. Es ressaltava especialment el moment de la revelació de la filiació divina de Jesús i l’inici del seu ministeri públic. L’han presenciat simultàniament tots els assistents, públic i actors.

El Pessebre Vivent de Sant Joan ha estat un èxit sorprenent de participació i de públic. Amb tot, el més rellevant i admirable ha estat la gran implicació i col·laboració creativa i il·lusionada que s’ha obrat des que va sorgir la iniciativa. La representació del Misteri del Nadal enriquida per tots els col·lectius de les nostres parròquies ha estat un gran esdeveniment, una celebració vistosa del Nadal com a vivència de fe i d’unitat que des del bell mig de l’Eix comercial s’ha fet extensiva a tota la ciutat. Lleida enguany ha pogut viure el Nadal a la parròquia de Sant Joan.

A tots els qui hi han treballat en el Pessebre Vivent, i a tots els qui l’han visitat, Gràcies! "

 

 

 

 

 

  

  

 

  

 

 

 

PesebreVivent-2018 from Parroquia Carme on Vimeo.

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn