Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 març 2021
Categoria/es: General

XERRADA QUARESMAL MN. JAUME PONS A LES CASES I CENTRES REGIONALS

 “UNA QUARESMA PLENA D’OPORTUNITATS”

Dins dels actes programats per la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida per a preparar la Quaresma, han tingut lloc unes xerrades dedicades a reflexionar sobre aquest temps fort dels cristians a càrrec de Mn. Francisco Ribas i Mn. Jaume Pons.

“Una quaresma plena d’oportunitats” ha estat el títol de la dissertació de Mossèn Jaume. Ha fet una referència inicial a la gran lliçó de la pandèmia, que ens ha fet créixer en humilitat i a fer-nos com a nens, a sentir-nos família de tots i a creure en les coses petites, encara que “no hi ha coses petites quan l’amor és gran”. De cara a la Setmana Santa, ha continuat, mirar la creu ens fa adonar l’amor tan gran de Déu i com hem d’estimar nosaltres. “El senyal del cristià és l’amor i el certificat de qualitat de l’amor és la creu”, ha ressaltat. Si no hi ha sacrifici l’amor no és autèntic. Darrere de cada dificultat sempre hi ha una oportunitat. Per això “hem de donar gràcies a Déu sempre i en tot lloc”.  

Si descobrim l’amor infinit de Déu i l’estenem la nostra alegria serà immensa i la Pasqua permanent. Aquest ha estat el missatge central, de cara a la Pasqua i de cara a la vida de cada dia. 

Mossèn Jaume ha estat obsequiat amb el Crist dels Miracles, una imatge molt venerada a Osca.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn