Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

27 gener 2018
Categoria/es: General

XV TROBADA DELS AMICS DE SANT SEBASTIÀ A LLEIDA

 Celebrada la Festa de Sant Sebastià del Pont Suert el passat 20 de gener, el santuari-parròquia de Santa Teresina de Lleida va acollir la XV Trobada de Sant Sebastià a Lleida, organitzada per l’Associació d’Amics de Sant Sebastià formada pels fills del Pont de Suert i la Ribagorça residents a la capital del Segrià, per tal de mantenir i celebrar també a la capital del Segrià la Festa del Patró del Pont.

L’acte central fou l’Eucaristia en honor a Sant Sebastià, la imatge del qual que reprodueix la que es venera a l’església del Pont de Suert, fou col·locada vora l’altar.  La celebració va ser presidida pel bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls i concelebrada pel rector del Pont de Suert Mn. Manel Serradell i Mn. Àngel Escales, fill de Malpàs. A la celebració assistí l’alcalde del Pont de Suert Josep A. Troguet i els priors de la festa d’enguany Ignasi Iglesias, fill de Noals i Jesús Feixa, fill de Gotarta.

En l’Eucaristia no va faltar el record i pregària pels difunts que en aquets 15 anys de trobada han traspassat i es pregà també pels 28 priors que ha tingut la festa i per la junta dels Amics de Sant Sebastià de Lleida.

Com no podia ser d’una altra manera i a l’igual que en la Festa de Sant Sebastià del Pont, es cantaren el Goigs en lloança del màrtir Sebastià: 

Si cap malt ens afligia,
no ens deixéssiu de la mà:
Salveu sempre l’alegria
del Pont, Sant Sebastià.

La Trobada com és també costum, tingué com a colofó el dinar de germanor on no hi va mancar la “xirella” del Pont de Suert. Durant l’àpat es procedí a la elecció dels nous priors Josep Rollán i Jordi Perán, tots dos fills del Pont de Suert, que hauran d’organitzar la Trobada de Sant Sebastià del proper any i als quals se’ls hi lliurà una poma com a símbol de l’elecció.  Tanmateix, segons costum fou servida una perdiu al predicador del Patró el rector Mn. Manel Serradell.

Al dinar de germanor assistí com acostuma a fer sempre acompanyat de Mn. Joan R. Ezquerra, Mn. Joan Mora rector de la parròquia del Carme, que juntament amb els primers priors Ramon Alturo i Josep Martí, van ser els fundadors de la Trobada: “Sense tu, mossèn Joan, la festa de Sant Sebastià a Lleida no existiria”, digué el prior d’enguany Jesús Feixa, en agraïment i reconeixement a l’antic rector del Pont de Suert i l’alta Ribagorça.

Jordi Curcó

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn