Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

CELEBRACIÓ DEL DIUMENGE DE RAMS

L’inici de la Setmana Santa s’ha obert amb la celebració del Diumenge de Rams a la plaça de Sant Joan recordant i revivint l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem muntat humilment en un ase sent aclamat com el Messies, el Rei esperat, per una multitud que l’esperava amb palmes i branques d’olivera i llorer, que simbolitzen la victòria i el triomf. Havent llegit l’evangeli, Mn. Jaume ha beneit els rams de les nombroses persones congregades a la plaça i, seguidament, han anat en processó fins a l’església de Sant Joan cantant Hosanna! Mn. Joan Bisart ha oficiat la Missa de la Passió.

A la parròquia del Carme la benedicció de rams commemorant l’entrada del Senyor a Jerusalem s’ha fet a l’església. Mn. Jaume ha oficiat la Missa centrada en la proclamació de la Passió de Jesús segons sant Mateu. Una lectura que el rector ha recomanat fer més detingudament, a manera de pregària, tot observant la caracterització dels nombrosos personatges que hi surten i descobrint, com en un mirall, les nostres febleses a través de les seves. “I veient tot el que fa Jesús, com sofreix, com persona, com estima… i valorar com Déu ens estima a cadascun de nosaltres, malgrat no ho mereixem.”

Amb el Diumenge de Rams finalitza la Quaresma i es dona pas a la Setmana Santa, el període per a celebrar la Passió, Mort i Resurrecció de Crist. Les palmes se solen conservar un any penjades als balcons de les cases com un símbol del desig que Déu sigui el rei de la casa i de tots els que hi habiten.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn