Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

29 novembre 2023
Etiqueta/es: Recordança

LA FAMÍLIA DE MIQUEL ROIG DONA PART DEL SEU LLEGAT A L’ARXIU DIOCESÀ

La vídua i fills de l’artista lleidatà Miquel Roig Nadal, mort el 2008 i de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement, van fer donació d’una part del seu fons particular a l’Arxiu Diocesà de Lleida. Es tracta de sis carpetes amb una col·lecció de gojos i estampes, així com un quadre amb un gravat de la mare de Déu del Pilar. La particularitat d’aquest fons és la cronologia del mateix, ja que la documentació comença a l’any 1846 i arriba fins a principis de segle XXI. Les estampes permeten veure l’evolució que han anat tenint en els darrers 150 anys.

El dia 5 de març de 2008, una nombrosa comunitat ens reunirem a la parròquia de Sant Joan per acomiadar al Miquel, bon espòs, bon pare, bon ciutadà i bon cristià, molt aimant de la seva parròquia de Sant Joan. Amb un tarannà marcat per les virtuts de la saviesa, l’elegància i humanitat, la seva prolífera creació artística, la Història i la pintura, en la seva especialitat de la aquarel·la, van ser les preferides. La parròquia de Sant Joan conserva amb molt de goig una obra que fa referència al nostre patró, y que està ubicada sobre la porta d’entrada del carrer de Santa Marta.

La Seu Vella, va ser un dels edificis preferits de les seves pintures ciutadanes, i la plaça de Sant Joan a la que considerava el cor de la ciutat. Amb el seu llibre, «renoms de Lleida», convida a no perdre les arrels, i les seves aportacions al Caliu Ilerdenc, són una altra manifestació del seu amor a les arrels ciutadanes.

La parròquia de Sant Joan recorda especialment la seva trajectòria religiosa, com a bon feligrès i col·laborador com a membre permanent del Consell parroquial i prodigant les seves qualitats artístiques en totes les publicacions de la parròquia.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn