Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 desembre 2023

EL BISBE SALVADOR HA PRESIDIT LA MISSA D’ADVENT DE LES CASES REGIONALS A SANT JOAN

L’església de Sant Joan Baptista ha acollit la celebració eucarística conjunta de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida el dia de Santa Llúcia, tot solemnitzant el pòrtic de Nadal en l’anomenada “Misa de los Villancicos”. Les imatges dels seus sants patrons situades a l’altar del Pilar han acompanyat durant la cerimònia presidida pel Bisbe Salvador que ha concelebrat amb Mn. Xavier Navarro, rector de la Unitat Pastoral El Carme-Sant Joan. Hi ha assistit el subdelegat del govern José Crespín, regidors de la Paeria i el president de la Federació de Cases i Centres Regionals de Lleida, Cosme García, amb els representants i membres dels centres associats.

Mossèn Xavier ha fet una salutació de benvinguda als assistents, que ha anat seguida de la intervenció del president de la Federació de Cases i Centres Regionals, indicant el sentit de la celebració religiosa amb aquests col·lectius a l’entrada del temps d’Advent. En l’homilia, el Bisbe ha parlat sobre santa Llúcia, patrona de la vista, com a intercessora “a qui li demanem ulls per mirar i veure el món com el Senyor el va veure: des de la pau i mai des de l’enfrontament; que tinguem ulls tendres per a contemplar els altres i que càpiguen sempre en el nostre cor; que estimem els nostres familiars i la gent que ens envolta amb ulls nets i cor gran”. Finalment, el nostre Pastor ha pregat perquè “santa Llúcia ens ajudi a veure el món amb sentit positiu, proper, pacificador i amb ganes de canviar-lo per a bé.”

Els presidents de les Cases Regionals han llegit les pregàries, on també han demanat per la fi de les guerres i la fam al món. Els grups Romero i Jara, de la Casa de Andalucía; Raíces de Za-Hu-Te, de la Casa de Aragón; Nacencia, del Centro Extremeño i la Coral Cengallei del Centro Gallego han posat música i sentiment a la celebració, oferta pels difunts de la federació, acabant amb la Salve Rociera i una foto de família de tots els assistents.

Al matí s’havia celebrat la Missa de Sant Llúcia a la capella de la parròquia del Carme, on es venera la seva imatge.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn