Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 febrer 2011
Categoria/es: General

EL “SOPAR DE LA FAM” DE MANS UNIDES, AL CARME

Mans Unides és una ONG de voluntaris que lluita per eradicar la fam i la pobresa en el món. Les seves dues línies de treball són finançar projectes de desenvolupament al Tercer Món i sensibilitzar la població al nostre país.

Ambdós objectius conflueixen en la celebració anual del Dia del Dejuni Voluntari, convidant tothom a solidaritzar-se amb els qui, per manca d’aliments, es veuen obligats a dejunar cada dia. Amb aquest motiu s’organitza el “Sopar de la Fam” –una llesca de pa amb oli i una poma- que cada any fa en una parròquia diferent com a reclam per a prendre consciència del problema de la fam al món i recollir donatius per als projectes que financia Mans Unides.

Enguany la Delegació de Mans Unides a Lleida ha previst celebrar el “Sopar de la Fam” a la parròquia del Carme el dissabte 12 de febrer, a fi d’aconseguir subvencionar el projecte “Iniciatives per al desenvolupament sostenible de dones rurals”. Aquest projecte se situa a Tamil Nadu, al sud de l’Índia, i promou la formació de dones per a produir els seus aliments i comercialitzar-ne els excedents.

L’acte ha començat a les 8 del vespre amb una Eucaristia presidida per Mn. Joan, rector de la parròquia, i concelebrada per Mn. Joaquín Lax, consiliari de Mans Unides, i Mn. Santiago Mataix, diaca. Hi ha participat activament la presidenta de Mans Unides a Lleida Sra. Pilar Menéndez, amb un grup de voluntàries de la Delegació.

La música d’orgue de Lluís Climent i els cants del Cor del Carme, dirigit per Rosa Fabregat, han solemnitzat la celebració. Tot valorant l’esforç de Mans Unides en els cinquanta-un anys de vida de l’organització, l’homilia de Mn. Joan s’ha centrat en la necessitat de cultivar l’amor al nostre proïsme i fent-nos sensibles a les seves necessitats, més que l’exclusiva materialització de l’ajut a través dels donatius.

Acabada la Missa, la presidenta de Mans Unides, Sra. Pilar Menéndez, ha llegit el Manifest contra la fam al món de la 52ª campanya amb el lema:“El seu demà és avui”, que reclama el compliment de l’Objectiu 4 del Mil•lenni “Reduir la mortalitat infantil”.

A continuació els assistents s’han adreçat al local parroquial on ja estaven disposades les taules servides amb la llesca de pa amb oli i una poma, tot preparat curosament per unes senyores col•laboradores de la parròquia. Abans de l’àpat S’ha fet la presentació del cartell de la campanya d’enguany i el projecte que promou la delegació de Lleida de Mans Unides. També uns de joves de la parròquia han escenificat el cant “Casa abierta”.

L’acte ha finalitzat amb la projecció del DVD “Sembrando futuro en Benin”. Enregistrat a Cotonou i Nikki (Benin), recull l’activitat de les terciàries caputxines per a reduir la mortalitat infantil al país.

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn