Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 gener 2023
Etiqueta/es: Consell Pastoral

ES CONSTITUEIX EL CONSELL PASTORAL ARXIPRESTAL DE MARE DE DÉU DE L’ACADÈMIA

L’Arxiprestat de Mare de Déu de l’Acadèmia, integrat per la Catedral i les parròquies de Santa Maria de Gardeny, Sant Ignasi, Sant Pau, La Mercè, Sant Llorenç, Sant Pere, Sant Martí, Santa Teresina, i les unitats pastorals Pilar-Magdalena, i Carme-Sant Joan, han constituït el seu Consell Pastoral Arxiprestal. Els seus integrants es van reunir el passat dia 11. Després d’iniciar la trobada amb una pregària, van repassar alguns textos il·luminadors del concili Vaticà II (1965), el concili provincial Tarraconense (1995), el directori de l’Arxiprestat ( 2001) i del Document per l’Etapa Continental del Sínode sobre la Sinodalitat (DEC).

Aquests textos van permetre reflexionar sobre el punt de partida d’aquesta nova ruta que emprenen com a Consell Pastoral i la invitació que fa Crist a la santedat en el context social actual. Tots aquests documents ja reclamaven la constitució dels consells pastorals parroquials i arxiprestals per dur a terme millor la pastoral de conjunt a les diòcesis. S’espera que, tot treballant-lo, es faci l’experiència de sinodalitat a partir de l’escolta, l’acolliment amb les particularitats de cadascú, discernint abans de prendre decisions que afectin el conjunt, pregant i escoltant l’Esperit, i vivint la comunió i el goig de sentir-se enviats en missió.

En la trobada es va recordar com el Baptisme ens confereix una dignitat com a persones cristianes i una missió: la d’anunciar a Crist i la seva Bona Nova amb tots els mitjans i els nostres talents i possibilitats i, sobretot, amb la gràcia de Déu que rebem, que ens fa capaços i amb “dret” d’actuar dins l’Església amb convenciment i determinació.

Com a conclusió, els participants en el Consell Pastoral Arxiprestal van poder gaudir d’una enriquidora experiència de sinodalitat (caminar junts i juntes), en la qual van posar com a interès comú l’obertura a l’escolta, el diàleg i el discerniment comunitari, que poden donar valuosos fruits per a la major glòria de Déu i en bé del seu poble al llarg de diverses sessions.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn