Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 octubre 2021
Categoria/es: Bisbat, Papa, Vaticà
Etiqueta/es: Sínode

EL SÍNODE DE LA SINODALITAT: “PER UNA ESGLÉSIA SINODAL”

FULL DE RUTA 2021-2024:

_________________________________

Apertura del Procés Sinodal al Vaticà (9 d’octubre de 2021)

El moment de reflexió per a l’inici del Procés Sinodal va comptar amb la presència de representants del Poble de Déu, entre els que es trobaven delegats de las Reunions Internacionals de les Conferències Episcopals i organismes similars, membres de la Cúria Romana, delegats fraterns, delegats de la vida consagrada i dels moviments eclesials laics, el consell de la joventut, etc… 

El passat mes de maig el papa Francesc va convocar el Sínode de Bisbes 2021-2023, sobre el tema: Per una Església sinodal: comunió, participació i missió. L’apertura del Sínode es va fer el 9 i 10 d’octubre a Roma, i a totes les diòcesis del món el diumenge següent, 17 d’octubre.

1.- FASE DIOCESANA

Les principals referències per al Sínode inclouen el Document Preparatori que ofereix una visió general del tema del Sínode, “Per una Església Sinodal: Comunió, participació i missió”. També explica els objectius del Sínode i el procés de consulta. A més, el Vademècum proporciona tota la informació bàsica per ajudar a organitzar la consulta a la diòcesi. Per a recursos específics, visita la “Secció de Recursos” per veure els recursos oficials proporcionats per la Secretaria General del Sínode dels Bisbes. Altres recursos proporcionats per parròquies, diòcesis, conferències episcopals, congregacions, associacions o bé organitzacions informals estan disponibles a synodresources.org.

Documents oficials

Altres documents:

Tots els documents de la Fase diocesana del Sínode

Missa d’obertura diocesana del Sínode. Dia 17 d’octubre, a les 17:30 h, a la Catedral.

NOTÍCIES DIOCESANES

El nostre Bisbe Salvador compta amb tots nosaltres, fidels i preveres, per compartir l’alegria de l’eucaristia d’apertura del Sínode, el diumenge, 17 d’octubre, a les 5.30 h.de la tarda, a la Catedral.  

“el goig que ens transmet aquesta celebració és immens perquè ens ajudarà a fer unes comunitats, una diòcesi, més participatives, més renovades i aprofundirà en la corresponsabilitat de tots el membres del Poble de Déu” (Bisbe Salvador).

2.- FASE CONTINENTAL

Tots els documents de la Fase Continental del Sínode

3.- FASE UNIVERSAL

Documents per a la primera sessió de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes

Recursos espirituals i litúrgics

Notícies

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn