Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 maig 2024
Etiqueta/es: Sant Anastasi

LLEIDA CELEBRA EL SEU PATRÓ, SANT ANASTASI

Com a novetat l’ofrena floral ha tingut lloc a l’església de Sant Joan

La catedral de Lleida ha acollit la missa solemne de Festa Major en honor a sant Anastasi, patró de la ciutat de Lleida. El bisbe Salvador ha presidit la cerimònia, juntament amb el bisbe emèrit Joan, el degà del capítol de la catedral i diversos preveres de la diòcesi. La celebració ha comptat amb la presència del paer en cap de la ciutat, Fèlix Larrosa, i bona part de la corporació municipal, a més d’altres autoritats polítiques i civils, i un bon nombre de feligresos.

La imatge de sant Anastasi, que després de la missa ha sortit en processó portada pel Col·lectiu Cultural de Cappont, amb motiu del seu 40è aniversari, ha ocupat un lloc destacat a l’altar. Abans de la benedicció final, hi ha hagut el Ball de Gegants de Lleida a l’interior de la catedral. La seva entrada ha anat acompanyada per la interpretació d’un antic ofertori amb el tema dels Gegants de Lleida.

La processó de sant Anastasi, acompanyada per tot el seguici festiu i per les autoritats, ha anat fins a la plaça de sant Joan,

La sortida del patró ha iniciat la processó precedit per l’Àliga de la Ciutat, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons, la Moixiganga, el Ball de Moros i Cristians, el Ball de Cavallets, els Capgrossos, els Gegants, els Heralds i els Signífers amb el Penó, les Trampes i les Trompetes, els Ministrers i seguit per les autoritats eclesiàstiques, els Macers, la bandera de la Ciutat, la corporació municipal i la resta d’autoritats i representacions, la Banda Municipal, els Castellers, els càrrecs de la festa de Moros i Cristians, associacions cíviques i veïnals, entitats de cultura popular i tradicional i les cases regionals.

En arribar al carrer de Sant Joan, la imatge i el seguici han estat acollits per un ball conjunt de tots els elements de la Festa Major mentre feien l’entrada a l’església per la porta de Santa Marta. La imatge de sant Anastasi, adquirida per la Paeria al taller barceloní de Josep Campanyà i que es venera en un altar de l’església de Sant Joan, s’ha situat al presbiteri del temple on ha rebut l’Ofrena floral de les entitats i la ciutadania. Has estat una lloable iniciativa.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn