Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 juny 2024

MISSA SOLEMNE I SARDANES PER CELEBRAR SANT JOAN

La parròquia de Sant Joan Baptista ha celebrat joiosament la seva festa patronal amb una Missa solemne presidida pel bisbe Salvador Giménez i concelebrada per Mossèn Xavier Navarro, el seu rector. Lluís Climent ha acompanyat amb l’orgue els cants entonats per Manolo Julià en una cerimònia iniciada a les 11:30 amb el temple ple de feligresos d’ara i d’abans, ben units a la feligresia de la parròquia del Carme i gent d’arreu de la ciutat. Tots amb la il·lusió de compartir una festa tan assenyalada.

El Bisbe s’ha referit a sant Joan Baptista, el precursor de Jesús, patró de la parròquia i de la diòcesi de Lleida, que celebrem “per a manifestar la gràcia i la fidelitat de Déu en tots nosaltres venerant-lo en dos festes -el seu naixement el 24 de juny, i el seu martiri el 29 d’agost-“ tot indicant el significat del seu nom en hebreu, grec, llatí i les llengües romàniques. “Celebrem aquesta figura perquè ens ensenya moltes coses i anuncia el Senyor”, ha afegit assenyalant les seves qualitats i interpel·lant-nos: “Anunciem el Senyor amb la paraula i actitud de vida tal com ho va fer el Baptista?”

Al llarg de l’eucaristia s’ha fet memòria dels anteriors rectors de la parròquia, s’ha pregat pels feligresos i comunitats de la Unitat Pastoral i totes les necessitats de la diòcesi, i s’ha felicitat a tots els que celebraven el seu Sant.

Acabada la celebració religiosa, s’ha iniciat una celebració festiva al carrer, davant de la porta de Santa Marta amb una ballada de sardanes conduïda per Pepita Elvira. Ha estat una estona de germanor viscuda intensament, tant els que ballaven com el públic que es recreava contemplant-los, mentre es feia una degustació de la tradicional coca de sant Joan acompanyada d’una beguda molt refrescant preparada pel Jesús i l’Anna de l’antiga Casa Roig.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn