Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

Any Sant Misericòrdia – Any Fe – Jubileu 2000

El Papa Francesc ha anunciat la celebració d’un Any Sant extraordinari dedicat a la Misericòrdia. Aquest Jubileu s’iniciarà enguany amb l’obertura de la Porta Santa a la Basílica del Vaticà durant la solemnitat de la Immaculada Concepció -coincidint amb el 50è aniversari de la clausura del Concili Vaticà II (1965)- i conclourà el 20 de novembre de 2016 amb la solemnitat de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de l’Univers.

 Amb el Jubileu de la Misericòrdia, el Papa Francesc posa al centre de l’atenció el Déu misericordiós que convida a tots a tornar cap a Ell. El lema és: “Déu ric en misericòrdia” (Ef 2,4).

Notícies

Textos formatius

Audiències Jubilars del Papa Francesc

 • Primera Audiència (30.01.16): El Papa pide que nos comprometamos a vivir como auténticos cristianos, porque solo así el Evangelio puede tocar el corazón de las personas y abrirlo para recibir la misericordia de Dios. 

Des del proper 11 d’octubre fins el 24 de novembre de 2013 Benet XVI ens convoca a celebrar l’Any de la Fe.

Ara fa 50 anys de la inauguració del Concili Vaticà II i 20 anys de la publicació del Catecisme de l’Església Catòlica. El proper diumenge, a Roma, representants de tots els bisbes del món, celebraran aquest cinquantè aniversari, amb el Sínode dedicat a la “Nova evangelització”. Tota l’Església estem convocats a unir-nos a aquesta celebració que ens disposa a viure amb profunditat aquest Any de la Fe.

En aquesta línia, la parròquia del Carme ha encetat una bona iniciativa que ens ajudarà a redescobrir el tresor de la nostra fe i a viure-la més intensament. Des del dilluns 15 d’octubre, 15 minuts abans de la celebració de la Missa de cada dia es farà una petita explicació acompanyada d’uns moments de pregària i de cant. Alguns temes poden ser objecte d’uns minuts de diàleg.

A continuació hi ha el programa per tot l’any, on es distribueixen els articles de la fe segons el temps litúrgic.

 1. Introducció. Des de l’11 d’octubre al final d’octubre 2012. (en castellà)
 2. Crec en Déu Pare totpoderós. Mes de novembre, fins al advent. (en castellà)
 3. I en Jesucrist, únic Fill, el nostre Senyor (l’esperat, el Messies…). Dues setmanes d’Advent. (en castellà)
 4. Fou concebut per obra de l’Esperit Sant, nasqué de santa Maria Verge. Tercera i quarta setmana d’advent i Nadal. (en castellà)
 5. Alguns aspectes de la vida pública de Jesús. Setmanes del Temps Ordinari abans de quaresma. (en castellà)
 6. Patí sota el poder de Ponç Pilat. Fou crucificat, mort i sepultat, davallà als inferns. Quaresma. (en castellà)
 7. Ressuscità el tercer dia d’entre els morts, se’n pujà al cel, seu a la dreta del Pare Totpoderós. Des d’allí ha de venir a judicar els vius i morts. Pasqua fins una setmana abans de l’Ascensió. (en castellà)
 8. Crec en l’Esperit Sant. Des d’una setmana abans de la ascensió a Pentecosta. (en castellà)
 9. Crec en la santa Església… (en castellà)
 10. La comunió dels sants, el perdó dels pecats, la resurrecció de la carn i la vida eterna. Des de Pentecosta fins a finals de juny. (en castellà)

BEATIFICACIONS ANY DE LA FE

 

CONCILI VATICÀ II

SÍNODE DELS BISBES

CATEQUESIS DEL PAPA SOBRE L’ANY DE LA FE

MÉS INFORMACIÓ SOBRE L’ANY DE LA FE

 

 Preparació per a la celebració de l’Any Sant del Gran Jubileu 2000, iniciat a Roma la Nit de Nadal de 1999. El dia de Nadall es va iniciar a les catedrals de tot el món.