Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS DE PESSEBRES EN LA CLOENDA DEL CICLE DE NADAL

Premi de la Diputació a la Catequesi i reconeixement especial al Pessebre Vivent de Sant Joan

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes va celebrar ahir l’acte de cloenda del Cicle de Nadal 2023, amb el lliurament de premis del Concurs de Pessebres en una nau central de la Seu Vella plena de gom a gom. El bisbe Salvador va assistir a l’acte, juntament amb una nodrida representació institucional: la vicepresidenta de la Diputació, Estefania Rufach; el director dels Serveis Territorials de Cultura, Albert Turull; la primera tinent d’alcalde de la Paeria Begoña Iglesias, i el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot.

En la seva intervenció, el bisbe Salvador va felicitar els pessebristes lleidatans per la seva tasca i va reflexionar sobre el seu veritable sentit cristià: “El pessebre és representar artísticament la vida de Jesús i els pessebristes, amb les seves creacions artístiques, ens ajuden i molt a explicar-ho a la gent. El Pessebre amb Jesús nat, no vol ser solament una mirada al passat, sinó una reflexió de com ser millor cristians i una invitació a compartir amb la nostra vida el que Ell ens va ensenyar.”

El president de l’Agrupació de Pessebristes, Jordi Curcó, va emmarcar l’acte en la commemoració dels 800 anys del primer pessebre fet per Sant Francesc d’Assís i també en el 60 aniversari de la fundació de l’entitat, destacant que els principals protagonistes eren els 250 concursants: “Mai havíem tingut una xifra tan alta de participants i amb pessebres de tabta qualitat artística”. Curcó es va referir també a que per primer cop el Concurs s’havia obert a comarques: “per poder abastar les Terres de Lleida, tenint en compte que si bé a tot Catalunya hi ha 68 associacions pessebristes federades, l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes és l’única a les Terres de Lleida”.

Tot seguit va tenir lloc el lliurament de premis de la 48 edició del Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres. El premi al millor diorama fou lliurat a Víctor Vidal Roig, del col·legi Episcopal, i el premi de la Paeria al millor pessebre imaginatiu i innovador va ser lliurat a Emma Caballero, pel seu pessebre de Marracos. El lliurament va prosseguir amb els premiats del 89 Concurs de Pessebres. El Premi Absolut el va rebre el mestre pessebrista Virgilio del Olmo de 85 anys, pel monumental pessebre de 45 m2, que des de fa quasi 30 anys munta a la parròquia de Sant Pau de la Mariola. Per primer cop es van premiar pessebres d’altres comarques: el pessebre de Mobles Escolà d’Agramunt, que va rebre el primer premi; el de les clarisses del Sant Crist de Balaguer, segon premi, i el de la parròquia de Maials, tercer premi. La cloenda la va posar el grup Veus en Vers d’Alpicat, representant poemes nadalencs de Josep Vallverdú.

Premi de la Diputació a la Catequesi del Carme i reconeixement especial al Pessebre Vivent de Sant Joan

Aran León Lijarcio i Sheila Ainhoa i Verónica Yuisa, de la Catequesi de la parròquia del Carme han estat guardonats amb premis dins la categoria del Primer Cicle de l’ESO. També s’ha atorgat la placa de la Diputació a la Catequesi de la Parròquia del Carme per haver aportat un major nombre de treballs al concurs.

D’altra banda, el Pessebre Vivent de Sant Joan realitzat per la Unitat Pastoral El Carme-Sant Joan ha rebut un reconeixement especial.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn