Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 gener 2023
Etiqueta/es: Pesssebre, Premi

RECONEIXEMENT ESPECIAL AL PESSEBRE DE SANT JOAN EN LA CLOENDA DEL CICLE DE NADAL

 GRAN PARTICIPACIÓ AL CONCURS I A L’ACTE CELEBRAT A LA SEU VELLA

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, i per tercer any consecutiu, ha celebrat aquest diumenge l’acte de Cloenda del Cicle de Nadal 2022 a la nau central de la Seu Vella, plena de gom a gom. El president de l’entitat, Jordi Curcó, en les seves paraules de salutació, ha felicitat els 180 concursants que han concorregut als dos concursos de pessebres convocats per l’entitat destacant que “mai havíem tingut una tant alta xifra de participants i amb pessebres de gran qualitat artística”. Curcó s’ha referit a què és i què significa el pessebre: “Una representació artística i plàstica del Naixement de Jesús, que no hauria de molestar a ningú, perquè forma part de la nostra identitat essent com és a casa nostra història, tradició i cultura popular”.

Per la seva banda, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha agraït a l’Agrupació el seu esforç i treball en conservar i promoure els pessebrisme a Lleida, alhora que ha convidat a tothom a anar més enllà de contemplar el pessebre, solament com una tradició popular: “Quan mirem el pessebre, recordeu qui és el nen que neix”.

El regidor de Cultura de la Paeria Jaume Rutllant, ha felicitat també els pessebristes lleidatans per la seva bona tasca i ha agraït l’esforç de quants havien pujat a la Seu Vella “en un matí fred i amb boira, per enaltir el pessebre com una expressió de cultura popular, amb una missatge d’austeritat en uns temps difícils”.

Tot seguit s’ha iniciat el lliurament de premis i guardons, que en primer lloc fou per al centenar de participants en la 47 edició del Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres. Cal destacar el Premi al millor diorama infantil i juvenil, que ha rebut Joel Masip, del col·legi Episcopal, centre que ha rebut la placa de la Diputació, per la seva millor aportació al Concurs, així com el Premi de la Paeria al millor pessebre imaginatiu i innovador, per a Nil Romero Freixanet, del col·legi Riu Segre.

Del grup de Catequesi de la parròquia del Carme ha estat guardonada Dylary amb el segon premi del Cicle inicial, i Ezequiel amb un accèssit; i Arán León amb el segon premi de l’ESO.

Pel que fa a la 88 edició del Concurs de Pessebres, s’han lliurat els primers premis, els accèssits i mencions honorífiques als 80 concursants que havien inscrit el seu pessebre en algun dels 11 grups de la convocatòria. Entre altres, han rebut el Primer Premi el pessebre monumental de la parròquia de Sant Pau de la Mariola, del qual n’és autor el Mestre Pessebrista Virgilio del Olmo; el pessebre monumental del Centre “Reto a la Esperanza”; el pessebre monumental del Col·lectiu Cultural Cappont o el del col·legi Arabell. També han rebut un reconeixement especial el Pessebre d’Aitona i el Pessebre Vivent de la parròquia de Sant Joan de Lleida. També ha rebut el seu guardó el mestre pessebrista Josep Figueres, pel pessebre del Peu del Romeu; el mestre pessebrista Albert Bertran, pel pessebre col·locat a Montserrat i Jordi Mestre, pel pessebre instal·lat a la Paeria, que fou traslladat per l’ocasió a la Seu Vella.

L’acte s’ha tancat amb diverses escenes de l’obra Els Pastorets de Lluís Millà, a càrrec de l’Agrupació Teatral TOAR, que per primera vegada s’ha representat a la Seu Vella, en una solemne matinal d’enaltiment del pessebre.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn